Info over Dirk Rommens

Dirk Rommens 2010

Dirk Rommens
° 19-1-949, Moen

Na zijn lagere school in zijn geboortedorp Moen en zijn middelbare studies aan het Sint-Jozefinstituut in Kortrijk werd Dirk Rommens in 1971 leraar Nederlands-Engels-Economie (Normaalschool Torhout) aan het Spes Nostra Instituut van Kuurne. Hij was een tijd lang VSO-graadcoördina­tor aan dezelfde school. Hij startte met de leeromgeving ‘Smartschool’ in zijn school en later in de Scho­lengemeenschap O.L.V. Groeninge.

Hij was voorzitter van de ‘Vaste Commissie van Ad­vies’ van de Plaatselijke Openbare Bibliotheek (1984-1991), hij was voorzitter van het ‘Kuurns Kultureel Komitee’ (voorloper van de Cultuurraad) en onder­voorzitter van de Kuurnse Koninklijke ‘Kunstkring Evariste Carpentier’ en hij was ondervoorzitter van het Davidsfondsgewest Groeninge. Hij was voorzit­ter van het Davidsfondsafdeling Kuurne.


Hij was organisator van de tweejaarlijkse literaire humorprijs ‘Het Gelag’.
Hij was redactielid van het literaire tijdschrift ‘Kruis­punt’ en was jarenlang jurylid van de jaarlijkse Avelgemse ‘Scholierenpoëzieprijs’.

Hij organiseerde twee poëziemanifestaties (‘Hoevehappening’ in 1984 en in 1986) in Kuurne, waarbij een aantal belangrijke dichters, voordrachtkunste­naars, critici en performers optraden.

Voor de krant ‘Het Volk’ schreef hij diverse artikels en verzorgde hij gedurende een aantal jaren de wekelijkse regionale ‘Poëzierubriek’, waarin hij vooral aandacht had voor debutanten. Hij publiceerde poëzie, proza, heemkunde, recensies, blogs en kritische bijdragen over ICT in het onderwijs.

Hij was van 1 september 2004 tot 2008 halftijdse ICT-coördinator (didactiek) van de ‘Scholengemeen­schap O.L.V. Groeninge’ en halftijdse ‘KlasCement’-medewerker. Op 7 maart 2007 ontving Dirk Rommens uit handen van Federaal Minister van Informatisering Peter Vanvelthoven de CST-Award ‘ICT-inspirator van het jaar cat. secundair onderwijs’. Hij was sinds 1 september 2008 voltijdse medewer­ker van de portaalsite voor en door het onderwijs, ‘KlasCement’.

Hij is getrouwd met Marijke Gousseau (1950); ze hebben twee kinderen: Aarnoud (1977),  London, Canada en Renilde (1979), Roeselare.

Dirk Rommens is sinds 1 september 2010 met pen­sioen.

Hij is webmaster van de Heemkundige Kring van Moen “Mulnis” en vertaalt de gedichten en songs van Leonard Cohen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s